ЗАВРШЕНИ 41.НУШИЋЕВИ ДАНИ

Уручењем фестивалских награда и мјузиклом „ Неки то воле вруће“ који су у част награђених  извели глумци Народног позиришта из  Ниша, у смедеревском Центру за културу вечерас  су завршени 41. Нушићеви дани.

 На основу одлуке стручног  жирија, за најбољу представу на фестивалу проглашена је представа „Обраћање нацији“ коју су одиграли глумци Атељеа 212 .

 Ову представу као најбољу оценила је и публика, па је режисер Бојан Ђорђев био у прилици да прими две фестивалске награде: Нушићеву награду за најбољу представу у целини на основу одлуке жирија и Нушићеву награду у целини на основу гласова публике.

Награду „Милосав Буца Мирковић за најуспешније глумачко остварење на 41. Нушићевим данима добио је глумац Београдског драмског позоришта Озрен Грабарић, за улогу Швејка у представи „Швејк“.  Награда ће, како је саопштено Грабарићу бити уручена на наредном извођењу представе, јер због обавеза вечерас  није био у могућности да је прими.

Нушићева награда за животно дело глумцу-комичару додељена је глумцу  Зорану  Цвијановићу, а награду му је на завршници фестивала уручио заменик градоначелнице Смедерева, Владимир Нешић.

Захваљујући се жирију и граду Смедереву, као и публици која га је поздравила громогласним аплаузом, Зоран Цвијановић је рекао да је веома важно то што се оснивачи фестивала боре да га задрже и чине све да „Нушићеви дани“ опстану.


Изаберите језик »
Skip to content