У СМЕДЕРЕВУ ОДРЖАНА ПРВА „ДУНАВСКА ДЕСЕТКА“

На иницијативу и у организацију Удружења „ Урбана десетка“ данас је Смедереву по први пут одржана улична трка „Дунавска десетка“. Подршку овој манифестацији дали су  град Смедерево и Атлетски клуб Смедерево.

Учесници и учеснице трке такмичили су  се на стази дугој  10 километара. Старт је био  у 9 часова испред Музеја,а трка се кретала трасом дуж Дунава до Виле Обреновић и назад. Трајала је два сата и завршила се у Тврђави доделом награда у мушкој и женској конкуренцији.

У мушкој конкуренцији за прво место се изборио Милош Драговић, за друго Милош Дајевић, а трећи је био Марко Миљковић. У женској конкуренцији прво место освојила је Верица Ђорђевић, друго Јована Станковић, а треће Јелена Пауновић. Њима су осим пехара и поклона спонзора,припале и новчане награде од 20 хиљада динара за прво, 15 хиљада за друго и 10 хиљада динара за треће место. Сви такмичари који су успешно завршили трку награђени су медаљама „Дунавска десетка“, а спонзори захвалницама.

„Идеја је да град има своју трку попут многих других градова у Србији, да постане традиционална  и да из године у годину добија нове садржаје“, каже Марко Гордић, председник  Спортског удружења „Урбана десетка“ и најављује да би „ Дунавска десетка“ убудуће могла бити полумаратон или маратон.

Трка је окупила 570 учесника из Смедерева и других градова Србије, али и такмичаре из иностранства и тако је већ у свом првом издању добила интернационални карактер.

У знак захвалности за пружену подршку, граду Смедереву је додељена плакета коју је примила градоначелница Смедерева, Јасмина Војиновић.

„Локална самоуправа је са задовољством подржала идеју за покретањем ове манифестације, јер смо препознали да ће промовисати наш град и његов спортски дух који желимо неговати и у будућности.

Већ данас се показало да Смедерево има потенцијала за организацију овог спортског догађаја и радујемо се што је окупио оволики број учесника“, рекла је градоначелница на церемонији доделе награда.

„ Дунавска десетка“ била  је изазов и за многе рекреативце од најмлађих до најстаријих суграђана и сви су се сложили да је допринела веома пријатној атмосфери овог викенда у граду.


Изаберите језик »
Skip to content