ПРВО ПЛИВАЊЕ ЗА ТРОФЕЈ СМЕДЕРЕВСКЕ ТВРЂАВЕ

У Смедереву је данас одржано прво пливање за трофеј Смедеревске тврђаве, које је организовао Савез спортова Смедeрево у сарадњи са Српским савезом пливања на отвореним водама, Спортским центром и ЈП „ Смедерeвска тврђава“ уз покровитељство града Смедерева. Такмичење је отвореним прогласила градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић.

 „Овај прелепи амбијент, Дунав и његове обале данас су нас окупили на пливачкој трци за Трофеј Смедеревске тврђаве. Наше жеље да Дунав вратимо граду и град Дунаву се кроз ову манифестацију обистињују. Она је својеврстан допринос даљем развоју богатог спортског духа у граду, прилика да увек будемо добри домаћини и подршка свим учесницима који ће својим пливачким способностима данас савладавати водену стазу на Дунаву. Радује нас што лето у граду, поред бројних манифестација  које организујемо до краја августа, овог викенда обележавамо и на овај начин – са такмичарима који ће се свим снагама борити да стигну до циља , са жељом да пливајући реком освоје Трофеј Смедеревске тврђаве“, рекла је на свечаности градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић и подсетила да су јединствени и препознатљиви  симболи града управо Смедеревска тврђава и река Дунав на чијим је обалама настало Смедерево.

Такмичење је окупило 26 пливача, међу којима је било пет жена. Трка у дужини од 3,7 километара одржана је на воденој стази од Аква парка на Југову до Веслачког клуба. Право за учешће на овој трци имали су такмичари од 14 година и старији.

Поред главне трке за најмлађе, школарце од 2011. до 2017. годишта организована је ревијална трка од 200 метара.

Прво место и златну медаљу у трци за Трофеј Смедерeвске тврђаве у мушкој конкуренцији освојио је Матеја Михајловић из Пливачког клуба Ниш, који је стазу од 3,7 километара испливао за 34:38,4 минута, друго место и сребрна медаља припала је  Адаму Мухи из Пливалког клуба Кањижа , а треће место и бронзана медаља Душану Мрваљевићу из Пливачког клуба Сремска Митровица.

Међу женама, прво место и златну медаљу освојила је Лана Гавриловић из Пливачког клуба Сремска Митровица која је задату стазу испливала за 38:28,5 минута. Друго место и сребрна медаља припала је Сари Пазовић из истог клуба, а треће место и бронзана медаља Сари Поповић из Пливачког клуба „ Делфин“ из Шапца.

Међу најбржим пливачима био је и  млади Смедеревац Стефан Томић који је у мушкој конкуренцији заузео четврто место, а у конкуренцији жена четврто место припало је Лидији Марковић из Смедерева.


Изаберите језик »
Skip to content