ПОДРШКА МЕРАМА АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА

У  Смедереву је  данас одржана седница Локалног савета за запошљавање града  Смедерева на којој  је усвојен предлог јавног позива незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање и предлог јавног позива  послодавцима за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих за 2024. годину. Оба јавна позива са свим детаљима ће 23. јула званично бити објављена  у листу Послови и на сајту Града Смедерева.

„У складу са државном политиком коју спроводи председник Србије Александар Вучић, у тежњи да имамо што мање незапослених становника, Град Смедерево већ дуги низ година учествује у финансирању мера активне политике  запошљавања предвиђених Локалним акционим планом  запошљавања. На основу споразума који је локална самоуправа потписала са Националном службом за запошљавање, Град Смедерево је у овој години за мере активне политике запошљавања буџетом  определио 17 милиона динара, од чега је 5 милиона издвојено за меру јавни радови који су већ у току и обухватају одређени број лица који учешћем у њима на овај  начин могу да остваре приходе. Кроз партнерство у реализацији  јавних радова учествују два смедеревска  јавно комунална предузећа „ Зеленило и гробља“ и „Водовод“.

Град Смедерево уз подршку средстава из Републике за спровођење мера у области самозапошљавања и запошљавања лица из категорије теже запошљивих са евиденције Националне службе за запошљавање – филијале у Смедереву, у овој години на располагању укупно има 23.529.411,77 динара.

Ефекти мера активне политике запошљавања на територији града Смедерева који се већ годинама спроводе у континуитету показали су се као веома позитивни и зато ће локална самоуправа и убудуће наставити са њеном реализацијом, како би имали што мање незапослених суграђана“, истиче градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић.


Изаберите језик »
Skip to content