НАСТАВЉЕНА ПОДЕЛА АУТО-СЕДИШТА ЗА БЕБЕ

У Градској  управи у Смедереву данас је уприличена подела ауто-седишта за бебе.

Реч је о континуираној акцији коју град Смедерево већ дуги низ година спроводи заједно са  Агенцијом  за безбедност саобраћаја.

„Највећа и непроцењива вредност коју може да има један град, друштво и држава су деца.

Град Смедерево има деце, желимо да их у будућем периоду имамо још више, да вратимо радост у наш град, јер нико не може да измами искренији осмех и већу радост у срцу него дете. Локална самоуправа брине о безбедности свих грађана, а нарочито деце.

Употреба ауто-седишта за децу  је и те како важна и овом приликом апелујем на родитеље да никад дете у аутомобил не стављају без седишта.

Град Смедерево следи политику Владе Републике Србије и нашег председника. Подржавамо све мере које охрабрују родитеље да имају више деце. Недавним изменама Закона о финансијкој подршци породици о повећању родитељског додатка које је усвојила Републичка скупштина, финансијска помоћ за рођење првог детета  износи 500.000 динара и она се исплаћује једнократно. За друго дете помоћ државе за родитеље износи 600.000 динара која се исплаћује у месечним ратама две године, а подразумева и једнократну исплату од 135.000 динара. За рођење трећег детета уз исти износ једнократне помоћи, родитељима ће у 120 рата бити исплаћено 2. 280.000 динара. За четврто дете тај износ је у висини од 3.180.000 динара“, подсетила је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић приликом обраћања родитељима и изразила наду ће да овакве мере допринети подстицању наталитета како у држави, тако и у Смедереву.

Иначе, додела ауто-седишта врши се на основу спискова из породилишта. Право остварује свака породиља, која на дан рођења детета има пребивалиште на територији града Смедерева. Детаљне информације о свему родитељи могу да добију у Градској управи, у канцеларији за пријаву новорођене деце.


Изаберите језик »
Skip to content