ДАН ЗАЈЕДНИШТВА

У организацији Градског савеза социјално хуманитарних организација Смедерева, на градском тргу данас је одржана манифестација „ Дан заједништва“ која је кроз дружење окупила организације особа са инвалидитетом, грађане и руководство града.

Реч је о манифестацији која се одржава по трећи пут у Смедереву и јединствена је у Србији.

Осим заједничког дружења са чланицама, циљ јој је да повећа друштвену видљивост особа са инвалидитетом, да пружи увид у њихов рад, потенцијале, спортске и креативне могућности и  да допринесе развоју инклузивног друштва.

Манифестацију је званично отвореном прогласио Предраг Николић, председник Градског савеза социјално хуманитарних организација Смедерева нагласивши да је „Дан заједништва“ прилика за дружење са суграђанима и презентацију дугогодишњих резултата рада савеза.

„ Дан заједништва“ нам омогућава  да заједно са Градским савезом социјално хуманитарних организација покажемо да живимо једни са другима, да искажемо разумевање и солидарност, да разговарамо о заједничким циљевима и да се дружимо.

Град Смедерево, осим финансирања различитих услуга за особе са инвалидитетом, кроз Статегију развоја социјалне заштите спроводи и низ других акција и мера подршке са циљем повећане друштвене инклузије и доследног поштовања права са једнаким могућностима за све“, рекла је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић поздрављајући учеснике манифестације и окупљене грађане који су данас били у прилици да испрате и пригодан програм чланова Градског савеза социјално хуманитарних организација и корисника Установе „Сунце“.

На градском тргу приређена и изложба њихових радова и рукотворина, као и пехара са спортских такмичења.

Према најновијим подацима у Смедереву живи око 10.000 особа са инвалидитетом, њихова права заговарају 24 организације, од којих 18 делују у области социјалне заштите, а 6 у области спорта.


Изаберите језик »
Skip to content