ВИСОКА ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ КИНЕ ПОСЕТИЛА СМЕДЕРЕВСКУ ЖЕЛЕЗАРУ

 Компанију Хбис Србија  у Смедереву  данас су посетили Његова екселенција, амбасадор Народне Републике Кине Ли Минг и делегација Хебеи провинције на челу са госпођом Лиу Ксиаомеи, извршном  потпредседницом Асоцијације за пријатељство са страним земљама и господином Ванг Вејлијанг, замеником генералног секретара Кумунистичке партије Кине из провинције Хебеи.

У њиховој пратњи били су још директорка Одељења за европске и спољне послове канцеларије Ианг Иухонг, директорка Одељења за међународну сарадњу Зханг Јие, као и делегација Покрајинског одељења за науку и технику.

Међу званицама које су данас посетиле и обишле фабрику били су градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић и председник Скупштине града Милан Перић.

После добродошлице, обиласка пригодне изложбе фотографија које сведоче о историјату фабрике, посети кинеског председника Си Ђинпинга железари 2016. године као и технолошким иновацијама, гости су заједно са руководством фабрике најпре обишли погон Топле ваљаонице, Оперативни центар, а затим  и постројење нове  Агломерације.

Сусрет је осим разговора о досадашњим резултатима рада смедеревске железаре био и прилика за најаву будућих планова.  У циљу постизања висококвалитетног развоја компаније Хбис разговарало се и о до сада примењеним  иновацијама  у фабрици, али и инвестицијама које би могле уследити у каснијем периоду.

Говорећи о привредним, туристичким и културним потенцијалима  Смедерева, градоначелница Јасмина Војиновић је изразила задовољство због посете, подсећајући при томе да је улога смедеревске железаре у привреди Србије и града веома важна, посебно када се има на уму да је у њој запослено око 5000  радника.


Изаберите језик »
Skip to content