АМБАСАДОР СЛОВЕНИЈЕ ПОСЕТИО СМЕДЕРЕВО

Његова екселенција амбасадор Словеније у Србији, господин Дамјан Бергант данас је посетио Смедерево.

После сусрета са члановима смедеревског Друштва Словенаца “ Мартин Крпан“ за њега је у Плавој сали Градске управе организован пријем.

Угледном госту добродошлицу су пожелели градоначелник Смедерева Јован Беч и његови сарадници.

Захваљујући на срдачном пријему, амбасадор Дамјан Бергант је изразио задовољство што је посетио Смедерево и похвалио руководство града за подршку коју пружа локалном удружењу Словенаца. Истакао је и важност све јачег повезивања две пријатељске државе и акцентовао да Република Словенија исказује пуну подршку Србије на путу ка Европској унији.

“ Велика ми је част и задовољство што сам данас био у прилици да угостим амбасадора Словеније, господина Дамјана Берганта и да са њим разговарам о могућностима повезивања у разним областима. Његовој екселенцији смо представили економске, привредне, културне и туристичке потенцијале Смедерева“, истакао је градоначелник Јован Беч.

О унапређенњу положаја Словенаца у Србији, на пријему су говорили Саша Вербич,председник Националног савета националне мањине и Иконија Поповић,председница Друштва Словенаца “ Мартин Крпан“ у Смедереву.


Изаберите језик »
Skip to content