ЧЛАНОВИ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ ПРИЈАТЕЉСТВА СА КИНОМ И АМБАСАДОРКА НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ CHEN BO У ПОСЕТИ ГРАДУ СМЕДЕРЕВУ

Данас су у посети граду Смедереву били народни посланици и представници посланичке групе пријатељства са Кином, као и Амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Chen Bo. У Градској управи Смедерева чланове ПГП са Кином, поздравили су градоначелник Смедерева Јован Беч , амбасадорка Кине Chen Bo и председница ПГП са Кином Марина Рагуш.

Градоначелник Смедерева Беч, је уз добродошлицу упознао присутне са значајем пословања компаније HBIS у нашем граду. – Компанија за коју можемо рећи да више него успешно послује на тржишту Смедерева, али и Србије, а за чије поновно покретање је задужен наш председник Александар Вучић, са нашим кинеским пријатељима је HBIS. У компанији ради готово 5.000 људи. Компанија брине о запосленима, даје шансу младим људима, нуди школовање, преквалификацију, даје врло добре стипендије за децу запослених, али и студенте и ђаке чији родитељи не раде у компанији. Бројне донације компаније до сада су стигле до деце, студената, здравствених установа. Домаће тржиште за компанију је врло значајно, јер ту пласира између 35 и 39 одсто својих производа. Кинески менаџмент је веома посвећен заштити животне средине, о чему говори и податак да су уложили преко 300 милиона евра у различите пројекте којима су унапредили оперативне способности компаније и побољшали утицај на заштиту животне средине – рекао је између осталог градоначелник Смедерева Беч.

Амбасадорка Кине у Србији Chen Bo истакла је да је Смедерево симбол српско-кинеског челичног пријатељства, док је председница ПГП са Кином Марина Рагуш истакла да ПГП има своју мапу пута, која предвиђа посете свим кинеским инвестицијама у Србији. Такође, Рагуш је нагласила значај челичног пријатељства Србије са Кином, које је резултирало бројним инвестицијама попут улагања компаније HBIS у железару у Смедереву.

Такође, делегација је са градоначелником Смедерева обишла и погон компаније HBIS Serbia, где су се упознали са Новом аглолинијом, која је у фабрици уведена прошле године, са чим их је упознао директор компаније Song.


Изаберите језик »
Skip to content