ФК СМЕДЕРЕВО 1924 СЛАВИ СТОТИ РОЂЕНДАН

У смедеревском Центру за културу вечерас је одржана свечана академија поводом обележавања стотог рођендана Фудбалског клуба Смедерево 1924.

Свечаност је била прилика за подсећање на историјат клуба, његове осниваче, познате тренере и играче који су оставили неизбрисив траг у бићу клуба, али и све најважније успехе које је постигао кроз век постојања.

О томе су кроз своје приче сведочила многа позната имена из света фудбала као и документарни филм који је премијерно приказан у оквиру академије и који ће у наредном периоду бити емитован на Арена спорт каналима и званичном YOU TUBE каналу клуба и путем званичног сајта ФК Смедерево 1924.

„Ово је посебна прилика да се осврнемо на славну прошлост и да се присетимо свих успеха, изазова и вредних момената који су обликовали наш клуб кроз деценије постојања.

 Од скромних почетака 1924. године, наш клуб је израстао у симбол спортског духа, упорности и заједништва. Током свих ових година доживели смо бројне успехе на терену, освојили многе трофеје, али оно што нас чини посебним  јесу вредности које смо посебно неговали, фер плеј, поштовање и љубав према фудбалу“, рекао је Саша Бранежац захваљујући се свим бившим и садашњим тренерима и играчима, члановима управе клуба као и локалној самоуправи за сву пружену подршку.

О клубу су затим говорили Миленко Киковић, бивши тренер смедеревских Оклопника, који је успео да се са клубом домогне трофеја Купа Фудбалског савеза Савезне Републике Југославије, затим  фудбалер Горан Богдановић, који је као предводник Сартида ушао у историју смедеревског фудбала,  Душко Матковић некадашњи генерални директор фабрике Сартид и новинар Спортског журнала Радоје Глишић.

„ Име и славу града носили сте на многобројним домаћим теренима, али и на стадионима где су се одржавала европска текмичења. Захвални смо вам на свим лепим спортским приредбама које сте нам приуштили, али и на значајним резултатима које сте кроз време и кроз сезоне постизали. Оно што карактерише Фудбалски клуб  Смедерево 1924 је свакако чињеница да не одустаје у борби и због те опредељености имате подршку града Смедерева, навијача и љубитеља фудбала“, рекла је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић и честитала јубилеј овом спортском колективу.

Академија је била и прилика за уручење златних и сребрних плакета свима који су допринели или доприносе развоју  ФК Смедерево 1924.


Изаберите језик »
Skip to content