КОТЛАРНИЦА НА СЕЊАКУ ОД ЈУЧЕ РАДИ НА ГАС

Пуштањем у рад, у  Смедереву је ових дана у потпуности окончана реализација пројекта конверзије котларнице на Сењаку .

После извршених проба система, она од јуче званично новим извором енергије загрева просторије  вртића  „Дизниленд“ ,  183 стана у  зградама и три домаћинства  који се налазе у њеној  непосредној близини.

Тим поводом у обиласку котларнице данас је била градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић, чланица Градског већа задужена за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине Снежана Ранковић и начелник Одељења за урбанизам, грађевинарство и инвестиције Драган Крстић.

У разговору са директором ЈП“ Грејање“  Владимиром Кулагићем упознали су се са радом новог система котларнице чија је снага два мегавата и која уместо мазута користи гас.

Подсетимо, пројекат конверзије котларнице на Сењаку је реализован је уз помоћ средстава које је обезбедило Министарство за заштиту животне средине у износу од 35 милиона динара.

У Смедереву тренутно на гас раде три котларнице : Мајдан 1, котларница у Улици Јована Крајишника која од старта користи гас и новопокренута  котларница на Сењаку.

Пројектна документација за конверзију са мазута на гас спремна је за још две котларнице у граду, у насељу Милоја Ђака и на Папазовцу, а у току је процес припреме документације за замену котларница у четири школе на територији града Смедерева.


Изаберите језик »
Skip to content