ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ

Градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић јутрос је обишла депонију у Годоминском пољу, на којој је јуче у послеподневним часовима избио пожар.

„Пожар је примећен око 16 часова и 50 минута, а у 17 часова и 10 минута на локацију су већ пристигли ватрогасци са четири возила, као и екипе нашег ЈКП  „ Зеленило и гробља“ са своја два возила, као и једно возило из Железаре.

У свему овоме добро је што је пожар површински  и што је он ефикасном акцијом веома брзо локализован. Током ноћи били смо у контакту са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић и то је један одговоран приступ Министарства према локалним самоуправама, а за мене као новог градоначелника знак  подршке у оваквим ситуацијама.

Локална самоуправа у Смедереву већ одавно ради на пројекту затварања несанитарне депоније у Годомиснком пољу  и очекујемо да ће се  18. јула завршити изградња Трансфер станице којом решавамо проблем одлагања смећа на еколошки безбедан начин“, рекла је градоначелница Смедерева приликом обиласка депоније.


Изаберите језик »
Skip to content