НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА У СМЕДЕРЕВУ

Данас је у скупштинској сали Градске управе Смедерево организован пријем најбољих ученика и њихових ментора од стране градоначелника Јована Беча и члана Градског већа ресорно задуженог за просвету Мише Ивковића. Град је за освојене награде ученицима основних и средњих школа на републичком и међународним такмичењима, за освојено прво, друго и треће место или награду, определио средства у износу од 10.000,00 динара. Укупан износ опредељених средстава за доделу и исплату награда износи 1.030.000,00 динара.

-Данас смо се овде окупили веома лепим поводом, а то је да наградимо али и дамо подршку нашој деци која се истичу својим знањем и способностима. Образовање је темељ сваког развијеног друштва. Зато се трудимо да из године у годину све више улажемо у овај сегмент нашег друштва. Да је тако потврђују и наши ученици, наша деца основних и средњих школа, на територији града Смедерева који постижу изузетне резултате са својим учитељима, наставницима и професорима. Ви сте понос и будућност овог града, али и државе Србије. На том путу, који представља пут успеха, имаћете као и до сада подршку локалне самоуправе Смедерева – рекао је у свом обраћању присутнима градоначелник Беч. Такође, градоначелник је нагласио да ће се и у наредном периоду наставити са улагањем у школе и обезбеђивањем свих неопходних средстава за квалитетно образовање деце и рад професора.

Кравић је нагласила велику захвалност граду и  градоначелнику на чињеници да су увек на располагању свим школама, као и због идеје да се најбољи ученици награде за остварене резултате и подстакну да наставе да раде на себи и свом образовању.

Град Смедерево ће и у наредном периоду наставити да улаже у образовни систем, као и у обезбеђивање најбољих услова за рад професора.


Изаберите језик »
Skip to content