ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДУНАВА

Поводом обележавања 29. јуна – Међународног дана Дунава, руководство града Смедерева се прикључило акцији чишћења приобаља Дунава у близини Смедеревске тврђаве коју је организовало ЈКП „ Зеленило и гробља“.

„ Смедерево је један од привилегованих градова Европе и Србије који може да се огледа у Дунаву.

Становници нашег града схватају колики је значај Дунава, колики утицај он има на живот нашег града и колики су његови потенцијали које у будућности можемо да искористимо.

Реку морамо да чувамо, да бринемо о њој, да уређујемо њене обале, да улепшавамо просторе дуж којих протиче, али и да стварамо прилике за њену промоцију кроз туристичку понуду.

Због Дунава Смедерево заслужује да се нађе на наутичкој мапи Европе. Наш циљ је да сви заљубљеници пловидбе реком пристају у Смедереву, да упознају наш град и да нам се као задовољни туристи поново врате. Посебно, када знамо да Дунав на територији града пратимо кроз 25 километара његовог тока.

Сан свих Смедереваца је да изградимо марину и овог лета на утврђеној локацији за то почиње чишћење акваторије од наноса које ствара Дунав. Уз умивене и чисте обале имаћемо сасвим другачију слику нашег града.

Дунав је моћна и магична река која никога не оставља равнодушним и оправдано је стална инспирација многим уметницима.

Нека и нама буде инспирација да више бринемо о њему него што смо то до сада чинили“, поручила  је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић поводом обележавања Међународног дана Дунава.


Изаберите језик »
Skip to content