ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА ОФИЦИРА ПВО

Комеморативним окупљањем, у  Липама код Смедерева, данас је обележено 25 година од страдања двојице официра ПВО у Нато агресији, потпуковника Благоја Радића и капетана прве класе Роберта Лајчака.

Венце на  спомен обележје које је подигнуто на месту њиховог страдања, данас су положили представници Војске Србије, чланови породица погинулих, бројна удружења и организације.

У име локалне самоуправе то су учинили заменик градоначелнице Смедерева, Владимир Нешић и чланица Градског већа задужена за бригу о породици и популациону политику, Ивана Матејић.

О херојству Благоја Радића и Роберта Лајчака, присутнима је говорио потпуковник Петер Робар, командант Првог ракетног дивизиона  за противваздушна дејства Војске Србије.

„ Жртве Благоја и Роберта не смеју да се забораве. Морамо да их се сећамо, не само на дан њихове погибије, већ свакодневно и да о њиховом херојству говоримо млађим нараштајима како никад не би заборавили злочин који је почињен нашем народу и држави у Нато агресији 1999. године“, рекао је потпуковник Петер Робар на комеморативном скупу у Липама.


Изаберите језик »
Skip to content