ОБЕЛЕЖЕНА ПРВА ГОДИШЊИЦА ОД МАСАКРА У МАЛОМ ОРАШЈУ И ДУБОНИ

Комеморацијом, полагањем венаца и паљењем свећа  у Малом Орашју код споменика у Равном Гају, на месту где су у прошлогодишљем масакру убијена шесторица младића : Петар Митровић, Немања Стевановић, Лазар Миловановић, Марко Митровић, Александар Миловановић и Никола Милић данас је обележена прва годишњица од њиховог страдања.

Међу првима цвеће на споменик трагично страдалима у Малом Орашју најпре су положили председник Србије, Александар Вучић и председник Владе Србије, Милош Вучевић који су потом посетили  и село Дубону и на месту где је  живот изгубило још троје младих људи: Милан Панић, Кристина Панић и Далибор Тодоровић, такође одали пошту и положили цвеће.

У име града Смедерева венац на споменик жртвама масовног убиства у Малом Орашју положила је градоначелница Јасмина Војиновић, представници ПУ Смедерево, Министарства просвете, Школске управе Пожаревац , представници ФК Партизан и Црвена Звезда, бројне делегације, грађани, родбина и пријатељи  убијених младића. 

У  организацији града Смедерева  и у знак сећања на страдале младиће приказан је филм „Небеска дружина“ који представља сведочење о њиховим  животима, успесима, талентима и сновима за будућност.

Потресне приче њихових родитеља и укућана као и стихови које су говорили њихови вршњаци и наставница српског језика никога нису оставили  равнодушним.

Комеморативном скупу у Малом Орашју присуствовали су и родитељи трагично страдале деце из београдске ОШ“ Владислав Рибникар“.

На  фудбалском терену клуба „ Равни Гај „  потом је одигран меморијални турнир уз учешће 12 екипа, којем је претходила пријатељска утакмица омладинаца ФК Партизан И ФК Црвена Звезда.

Најављено је да ће овај турнир бити организован сваког  маја како би живело сећање на трагично изгубљене младе животе у масовном убиству које се у Малом Орашју и Дубони  догодило 4. маја прошле године.


Изаберите језик »
Skip to content