ОБИЛАЗАК РАДОВА У ШКОЛАМА

Обиласком терена, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је са својим сарадницима на лицу места проверила којом се динамиком обављају радови на санирању и адаптацији школских објеката на територији града.

„Циљ локалне самоуправе је да се током лета  заврше сви послови док су деца на распусту и да школе  први септембар дочекају уређеније и опремљеније.

У ОШ „ Бранко Радичевић“ У Лугавчини тренутно се ради реконструкција водоводне и канализационе мреже, уређују санитарни  чворови и врши замена врата на кабинама. Након тога ће се приступити реновирању три учионице чиме ће се већина планираних радова у тој школи завршити.

Што се тиче ОШ „ Херој Срба“ у Осипаоници завршена је реконструкција тоалета и дотрајале водоводне и канализационе инсталације, а започета је и адаптација четири учионице и фискултурне сале.

У ОШ „ Бранислав Нушић“ у Смедереву замењена је столарија учионица на спрату  и обављена реконструкција крова на топлој вези. После тога ће се приступити адаптацији свлачионица испред  фискултурне сале  као и учионица на спрату школе. У овом објекту успешно су изведени радови на отклањању дугогодишњег проблема са канализационом мрежом.

У Музичкој школи „ Коста Манојловић“ у наредних десетак дана биће завршена прва фаза радова на проширеном делу зграде. Одмах након тога крећу и послови преуређења  другог дела објекта. Адаптацијом целокупног простора повећава се капацитет ове образовне установе и после петнаест година ова школа неће радити суботом.

Заменом столарије на два кабинета и на једној радионици настављени су и радови у Техничкој школи у Смедереву. Планирано је да се у тој школи до почетка школске године промени и светларник“, изјавила је после обиласка школа градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић и истакла да локална самоуправа има за циљ да у наредне четири године промени слику свих  образовних установа у жељи  да деци и наставном особљу обезбеди најбоље могуће услове за учење и рад  које имају модерне и савремено опремљене школе.


Изаберите језик »
Skip to content