ОДРЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

У организацији смедеревске филијале Националне службе за запошљавање  и уз подршку града, у Смедереву је  данас одржан Сајам запошљавања.

Уприличен је у холу Центра за културу, уз учешће 17 послодаваца при чему су исказане потребе за запошљавањем 308  лица.

Међу најтраженијим радницима били су инжењери машинске  и електроструке, металопрерађивачи, заваривачи, електричари, пекари, оператери у производњи, дизаличари, магационери, али и неколико административних радника.

Поздрављајући присутне, Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање је истакао важност оваквих директних сусрета између незапослених  лица и послодаваца. Навео да је током прошле године у Србији одржано 65 сајмова запошљавања на којима је учешће узело око 1700 послодаваца уз оглашавање близу 20.000 слободних радних места.

„ Ефекти одржаних сајмова у 2023. години огледају се у запошљавању  10.000 лица“, рекао је Мартиновић и додао да је ове године за различите мере активне политике запошљавања у Србији из буџета издвојено 7 милијарди и 750 милиона динара, што предвиђа укључење 23.000 лица у директне подстицаје запошљавања.

Сајам је отвореним прогласила Јасмина Војиновић, градоначелница Смедерева наглашавајући  да је локална самоуправа ове године из буџета издвојила  17 милиона динара за  подстицаје запошљавања, јер су приоритетни програми Локалног акционог плана града Смедерева усмерени на спровођење свих мера које могу допринети смањењу броја незапослених суграђана.


Изаберите језик »
Skip to content