ОТВОРЕН 15.ПРОЛЕЋНИ САЈАМ ЦВЕЋА И МЕДА У СМЕДЕРЕВУ

У Смедереву је данас почео 15. Пролећни сајам цвећа и меда који је изложбеног, продајног и такмичарског карактера и који је  овог маја окупио 53 излагача.

Осим произвођача из Смедерева и околине на сајму су и  излагачи из Новог Сада, Вршца, Параћина, Кикинде, Крагујевца, Крушевца…

„ Организовањем ове манифестације, која је постала својеврсни печат града , али и истински симбол пролећа, град Смедерево жели да пружи подршку свима који се баве производњом цвећа, меда и пчелињих производа“, рекла је на отварању сајма  градоначелница Смедерева, Јасмина Војиновић.

Свим учесницима уручене су  захвалнице, а према одлуци стручне комисије за најбољи расадник проглашен је Расадник „ Живуловић“ из Вучића код Крагујевца, друго место припало је  смедеревском ЈКП „ Зеленило и гробља, а треће  Расаднику „ Марковић“ из Бадљевице.

За најуређенији штанд  изабран је Расадник „Златна Тиса“ из Крушевца, друго место је припало Расаднику „ Рашић“, из места Сепци код Раче, а треће Расаднику „ Данко Ристић“ из Горње Трнаве код Крагујевца.

На штандовима постављеним на Тргу републике, амбијент проткан шаренилом цвећа употпуњују производи из домаће радиности.

Атмосфери  свечаног отварања 15. Пролећног сајма цвећа и меда допринео је и наступ  Ансамбла народних игара и песама Смедерево.

Пролећни сајам цвећа и меда у Смедереву  за посетиоце је отворен до недеље 12. маја.


Изаберите језик »
Skip to content