ПОСЕТА ТТПШ „ДЕСПОТ ЂУРАЂ“

Поводом Дана школе и славе Светог Трифуна, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је посетила Текстилно технолошку и пољопривредну школу „ Деспот Ђурађ“.

Најпре је са в.д. директора школе, Драганом Стаменковићем и његовим сарадницима разговарала о функционисању ове образовне установе као и потребама које школа тренутно има. После тога обишла је  школску економију  и присуствовала традиционалном орезивању  винограда, које почиње на дан Светог Трифуна.

Честитајући запосленима и ученицима Дан школе и славу Свети Трифун, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић је истакла да ће локална самоуправа у наредном периоду  посебну пажњу посветити школским објектима, њиховом опремању и модернизацији.

Школа „Деспот Ђурађ“ тренутно има 199  ђака  који се образују за ветеринарске техничаре, техничаре заштите животне средине, модне кројаче, пекаре и месаре. Располаже економијом која обухвата објекте за узгој свиња и оваца, али и земљиште површине од 80 хектара. На једној од парцела засађен је и виноград у коме је данас у свечарској атмосфери празновања Светог Трифуна обављена прва резидба и заливање чокота вином.


Изаберите језик »
Skip to content