ПОТПИСАН УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА БРИГУ О СЕЛУ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ,,МИХОЉСКИХ СУСРЕТА СЕЛА“ У СМЕДЕРЕВУ

Градоначелник Смедерева Јован Беч данас јер у име града Смедерева потписао Уговор о додели бесповратних средстава за организовање овогодишње манифестације ,,Михољски сусрети села“ са Министарством за бригу о селу. Иначе, важно је напоменути колико је брига о селу приоритет наше државе, те је тако министар Милан Кркобабић данас потписао уговоре са представницима 95 јединица локалних самоуправа. За ове намене локалним самоуправама је опредељено укупно 45,5 милиона динара, а максималан износ који су општине бесповратно добиле за осмишљавање програма овог етно и спортског фестивала је до 500.000,00 динара.

Ове године, као и предходне две планирано је да се овај културни програм одржи у три села на територији града Смедерева. Прва манифестација је планирана да се одржи крајем септембра у Скобаљу, док су друге две планиране у октобру од којих је једна планирана у Луњевцу, а завршни програм биће у Осипаоници.

Програми овог карактера који помажу да сеоске средине заживе значајни су јер помажу да наша села покажу све оно што поседују, од традиције и обичаја који су их одржали, до савременог, а то је оно што је човек данас.


Изаберите језик »
Skip to content