ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА ЗА СТО ДАНА

Поводом 100 дана од преузимања функције, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је на конференцији за медије представила резултате рада локалне самоуправе у протекла три месеца.

„ Највише се радило на уређењу објеката вртића и школа  и за то је издвојено више од 46 милиона динара. У вртићу у Радинцу је завршена унутрашња гасна инсталација, а почетком априла у вртићу „ Дизниленд“ на Сењаку  у рад је пуштена котларница на гас. У Скобаљу је завршена изградња новог вртића, који ће као и вртић у Друговцу од септембра ове године бити спреман да отпочне са радом. У нови део Музичке школе уведено је грејање, а до почетка нове школске године у Гимназији, Техничкој и Економској школи као и у ОШ „ Бранислав Нушић“ биће замењени стари котлови, а објекти ће бити прикључени на гас. Током распуста радиће се и на објектима других школа и за те намене определили смо 80 милиона динара.

Најважнији  еколошки пројекат за град Смедерево је свакако завршетак изградње Трансфер станице у Годоминском пољу и са задовољством могу да кажем да су послови већ скоро 90 одсто завршени. На тој локацији у току је изградња водоводне мреже у вредности од 16 милиона динара, а у наредним данима радиће се и прилазни путеви ка станици у вредности од 50 милиона динара.  За потребе рада Тансфер станице покренули смо и набавку  5 нових камиона за довожење отпада из 27 села. Из буџета смо издвојили и новац за пројекат санације и затварања постојеће неусловне депоније.

У  области заштите животне средине завршена су и два пројекта за замену котларница у насељу Милоја Ђака и на Папазовцу, а тренутно је у изради и пројекат за котларницу „ Мајдан“.

Радило се и на изради ПДР-а за изградњу водоводне мреже за Моравски вод, а код ресорних министарстава конкурисали смо за средства за изградњу водоводне мреже за Сеоне. Планирана су и средства за пројекат вакуумске канализације  за комплетну Индустријску зону. Пријавом на конкурс код Министарства грађевинарства град покушава да реши и реконструкцију појединих локација, објеката и улица у граду( парк „ Три хероја“, плато испред Центра за културу, санација кровног покривача на Техничкој школи и санација улице Милоша Обилића.

У  протекла три месеца субвенцијама за производљу и обезбеђивањем противградне заштите наставили смо да пружамо подршку пољопривреди.

Започет је и поступак решавања имовинско правних односа за фудбалски стадион, завршена је ликвидација старе Туристичке организације и отпочет поступак за формирање нове, подржавамо  номинациони процес за упис Смедеревске тврђаве на листу Унеска“, рекла је између осталог градоначелница Јасмина Војиновић.


Изаберите језик »
Skip to content