ПРЕЗЕНТОВАН НАЦРТ ПЛАНА РАЗВОЈА ГРАДА СМЕДЕРЕВА ЗА ПЕРИОД ОД 2022. ДО 2029. ГОДИНЕ

Данас је у Скупштинској сали Градске управе Смедерева приказан Нацрт Плана развоја Града Смедерева за период од 2022. до 2029. године. План развоја представља дугорочни документ развојног планирања, за одређени временски период и садржи: преглед и анализу постојећег стања; визију, односно жељено стање; приоритетне циљеве развоја; преглед и кратак опис одговарајућих мера које се даље разрађују средњорочним планом и другим документима јавних планова.

Тим поводом, присутне је поздравио градоначелник Смедерева Јован Беч. -Желим да вам се захвалим зато што сте издвојили време да данас дођете на отворени састанак у оквиру јавне расправе у поступку израде Плана развоја града Смедерева за период од 2022. до 2029. године. Усвајање Плана развоја представља последњи корак пред његово спровођење. Један од главних предуслова за његово усвајање је спровођење јавне расправе о Нацрту Плана, како би се сви заинтересовани упознали са садржајем истог –истакао је градоначелник Беч у свом обраћању присутнима.

Градоначелник се потом осврнуо на ретроспективу корака у процесу израде плана развоја. -На 9. седници Скупштине града Смедерева, одржаној 8. октобра 2021. године донета је Одлука о приступању изради Плана развоја града Смедерева за период од 2022. до 2029. године. Затим у априлу 2022. године Град је конкурисао на Јавни позив НАЛЕД-а за ЈЛС у учешћу у Пројекту ,,Подршка унапређењу капацитета и изради локалних планова развоја“. Активности на изради Плана су започеле 11. јула 2022. године формирањем Радне групе за координацију процеса израде Плана развоја града Смедерева. Тако да након низа предузетих корака, долазимо до јавне расправе која је отворена од 15. маја, а завршава се 5. јуна 2023. године. Након завршетка јавне расправе Радна група ће размотрити пристигле примедбе, предлоге и сугестије и упутити документ на даљу надлежност Градског већа и Скупштини града – рекао је Беч.

Присутни су имали прилике, у току јавне расправе, као отвореног састанка, да постављају питања, као и да дају предлоге и сугестије, које ће у планираном временском периоду и проследити на даље разматрање радној групи у процесу израде Плана развоја Града Смедерева за период 2022. до 2029. године.

Подсећања ради, предлози, сугестије, иницијативе и коментари грађана, удружења и стручне јавности, односно свих заинтересованих могу се доставити Градској управи града Смедерева путем електронске поште:

*slavica.milovanovic@smederevo.ls.gov.rs

*darko.radojkovic@smederevo.ls.gov.rs

*ler.gusd@gmail.com

*поште на адресу: Градска управа Смедерево, Омладинска 1, 11300 Смедерево, са напоменом ,,За јавну расправу о Нацрту Плана развоја града Смедерева за период од 2022. до 2029. године“, најкасније до 5.6.2023. године до 10 часова


Изаберите језик »
Skip to content