РАЗГОВОРИ О БУДУЋОЈ МАРИНИ У СМЕДЕРЕВУ

Градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић  данас је са директором Агенције за управљање лукама, Вуком Перовићем разговарала о инфраструктурном пројекту марине у Смедереву.

Том приликом Перовић је истакао да је Агенција покренула инвестицију у багеровању будуће смедеревске марине.

„ У наредном периоду издвојићемо 50 милиона динара за чишћење акваторије марине у Смедереву, што представља предуслов за изградњу овог наутичког објекта. Смедерево је једна  од локација које су обухваћене капиталним пројектом „ Заплови Србијом“.

Према његовим речима, Агенција је иницирала пројекат узимајући у обзир значајне наутичке потенцијале наше земље.

„ О томе колико је пројекат свеобухватан говори и чињеница да у његовој реализацији учествују најважније институције у Србији и то је добар пример сарадње државе на развоју инфраструктуре и наутике. Током пројекта градиће се пет марина на Дунаву, нова међународна путничка пристаништа, а развијаћемо линијски и каналски саобраћај.Познато је да је току прва фаза изградње марине у Великом Градишту, а потписан је и уговор о изградњи голубачке марине. Осим тога градићемо марине и у Смедереву, Сомбору и Кладову.

Наш циљ је да градове који леже на обалама Саве и Дунава , међу којима је и Смедерево, високо позиционирамо на наутичким мапама Европе и света“, истакао је Перовић.

„ Изградња марине у Смедереву је дугогодишњи сан Смедереваца и то је пројекат који снажно подржавамо. Данашњи састанак са представницима Агенције за управљање лукама обухватио је разговоре о томе које предуслове је потребно најпре да обезбедимо, а један од њих је свакако и посао чишћења акваторије марине. Непосредна близина Тврђаве, мноштво туристичких, спортско-рекреативних и културних садржаја које организујемо у граду представљају наше предности за привлачење посетилаца који пловећи реком могу стићи у Смедерево.

Изградња марине у Смедереву представља сигуран пут да се као град нађемо на наутичкој мапи Европе и да боље искористимо све потенцијале које нам пружа Дунав“, рекла је градоначелница Смедерева  Јасмина Војиновић.

После састанка она је заједно са директором Агенције за управљање лукама Вуком Перовићем обишла локацију будуће марине, која ће се налазити у непосредној близини Смедеревске тврђаве. Сагласили су се да ће овај инфраструктурни пројекат допринети даљем развоју привреде и туризма у Смедереву.


Изаберите језик »
Skip to content