РЕАЛИЗАЦИЈА БРОЈНИХ АКТИВНОСТИ КРОЗ ПРОЈЕКАТ „ЕУ ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ И ТУРИЗАМ“

Пројектом „ЕУ за културно наслеђе и туризам“, граду Смедереву додељено је 68.854,50 евра бесповратних средстава из претприступних ИПА фондова Европске уније, за пројекте намењене унапређењу туристичке понуде и културног наслеђа у седам градова и општина у Источној Србији и Доњем Подунављу.

У склопу овог пројекта биће реализоване активности на уклањању постојећег објекта и припреми бетонске подлоге за постављање новог објекта Туристичко-информативног центра са постављањем приступне рампе, постављању Туристичког информативног центра, инсталирању интерактивног Тотема са садржајем, опремању Туристичко-информативног центра и постављање паркинга за бицикле.

Туристичко-информативни центар ће бити постављен на улазу у Мали град Смедеревске тврђаве и представљаће место где ће се пружати информације о различитим аспектима културне и природне баштине Смедерева и Доњег Подунавља и где ће сви посетиоци имати шансу да се боље упознају са историјом, традицијом и богатим културним и туристичким садржајима овог подручја.

Интерактивни тотем ће бити постављен као интерактивна тачка која оживљава искуство посете. Наведени тотем ће бити обогаћен информацијама којима се лако приступа преко модерних технологија, укључујући QR кодове и додатне аудио и визуелне садржаје.

Након успешне имплементације ових активности, регион Доњег Подунавља и Смедерева добиће нову димензију туристичког искуства. Посетиоци ће лакше и брже сазнати важне информације о локалној култури, историји, знаменитостима, као и о богатству и значају овог региона.

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ финансира Европска унија, суфинансира немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ), а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ. Општи циљ Пројекта је унапређење туристичке понуде и инфраструктуре у Доњем Подунављу Србије кроз ефикасније коришћење културних и туристичких добара, чиме се доприноси реализацији циљева стратегије ЕУ за развој Подунавља.


Изаберите језик »
Skip to content