САСТАНАК СА АКТИВОМ ДИРЕКТОРА ШКОЛА

У Пленумској сали Градске управе, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је са Активном директора  смедеревских основних и средњих  школа одржала састанак о будућим активностима које би требало да допринесу  бољем функционисању образовних установа на територији града.

Разговарало се о потребама опремања и уређења школских објеката у циљу стварања добрих услова за учење и рад, без обзира да ли је реч о сеоским или градским школама.

Најављено је  да ће у наредном периоду стручна комисија обићи све школе, како би се евидентирало стварно стање објеката и утврдили приоритетни радови.

Према речима градоначелнице Јасмине Војиновић школе ће увек имати  пуну подршку локалне самоуправе. Неки од будућих пројеката реализоваће се уз помоћ средстава из буџета града, а део из средстава која ће се обезбеђивати код ресорног министарства.

„Помаци у том смеру су већ начињени  и уз помоћ средстава које смо добили од Министарства просвете до 1. септембра обавићемо радове на замени котларница са мазута на гас у четири школе: Економској, Техничкој, Гимназији и у ОШ „ Бранислав Нушић“.

Наш циљ је да неопходном модернизацијом у наредне четири године потпуно променимо слике смедеревских школа, истакла је градоначелница Јасмина Војиновић и додала да ће град и ове године  обезбедити бесплатне уџбенике за све будуће прваке.


Изаберите језик »
Skip to content