Смедерево добило саднице дрвећа

Саопштење за медије, Смедерево, 14.2.2023.

Смедерево добило саднице дрвећа набављених у акцији ДДОР осигурања „За шуму у твом крају“

Трећи град у којем су засађене саднице стабала набављених у акцији ДДОР осигурања „За шуму у твом крају“, најављене и започете поводом прошлогодишњег Београдског сајма аутомобила је Смедерево. Треће сађење организовано је у сарадњи са Градом Смедеревом и једно стабло црвенолисног јавора су симболично засадили заједно градоначелник Смедерева, господин Јован Беч и директор Филијале Смедерево ДДОР-а, господин Драган Вишекруна. Овим је животна средина у три од десет градова одабраних на основу неколико хиљада гласова пристиглих из више од 188 градова Србије, а поред Смедерева, Зрењанина и Новог Сада, урбано пошумљавање ће се реализовати и у Београду, Суботици, Сремској Митровици, Вршцу, Ужицу, Новом Пазару и Тутину у току фебруара и марта 2023. Препознавши значај овакве акције, усклађене са дугорочном стратегијом ДДОР осигурања и Унипол групе чији је члан, компанија је у овој години акцију продужила на свих 12 месеци и тиме планира да кроз ЕКО-полисе прикупи још више средстава за још зеленије градове у Србији.

Овим поводом, директор Филијале Смедерево ДДОР осигурања, Драган Вишекруна је изјавио: „Смедерево добија нова стабла у улици Вука Караџића, а наши суграђани лепшу околину и чистији ваздух. Драго ми је што су баш у наш град, међу првима, стигла млада стабла набављена из акције „За шуму у твом крају“ и што ДДОР-а помаже да се очува и унапреди животна средина. Наша компанија је саставни део живота нашег града, његових становника, породица и компанија и ово је потврда да поверење које нам сви они годинама указују оправдавамо како у пружању високог квалитета услуга у осигурању, тако и у искреној пажњи према нашој заједници. Настављамо да реализујемо своју стратегију, коју подржава и Унипол група којој припадамо, очувања и унапређења животне средине у којој послујемо, као и да радимо на подизању свести о битним темама које се тичу екологије. Акција „За шуму у твом крају“ управо указује на то да свако својим активностима може да учини наизглед мали допринос чији скуп прави разлику и даје значајан допринос укупном развоју друштва. Захваљујем се на подршци Граду Смедереву и челницима и сигуран сам да ћемо и убудуће чинити наш град здравијим за живот и рад“.

Пре Смедерева, у децембру 2022. године, у Новом Саду је засађено 50 стабала у Парку поред Железничке станице и у Зрењанину у фебруару 2023. 78 стабала у Карађорђевом парку. Као што је најављено, пројекат „За шуму у твом крају“ започео је свој нови циклус у 2023. години и подразумева, поред завршетка акције започете у 2022. години и одвајање средстава од сваке уговорене ДДОР еко-полисе за садњу стабала у наредној години. Уговарањем еко-каско или еко-Моја кућица осигурања, као и годишњег еко-Пакета путног осигурања, клијенти ће директно допринети томе колико ће стабала обогатити различите градове Србије. 

Контакт особа за медије:

Марко Путник

+381 66 88 11 830

marko.putnik@ddor.co.rs

ДДОР Осигурање је присутно на српском тржишту преко 75 година. Од 2012. године, део је водеће италијанске групе Унипол Группо С.п.А, са обрачунатом премијом од више од 13 милијарди ЕУР у 2021. години и са близу 17 милиона клијената.

ДДОР Осигурање у Србији, са својим тимом од преко 1.300 запослених и кроз своју снажну и развијену мрежу од 100 интерних и преко 800 екстерних продајних места, услужује близу 400 хиљада клијената, са премијом од готово 15 милијарди РСД. Као друштвено одговорна компанија, она улаже значајна средства у културу, уметност, спорт и безбедност у саобраћају. ДДОР је званично осигурање Олимпијског комитета Србије и пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“.

ДДОР Oсигурање користи 85% електричне енергије из обновљивих извора у пословном просторијама чији власник и у 2022. години је предало на рециклажу 1,1 тону искоришћених кертриџа за штампу и чак 22,4 тоне хартије, пластике и стакла. Компанија је покретач акције „За шуму у твом крају“ којом ће у току 2022. и 2023. бити посађено 500 стабала у 10 градова Србије. ДДОР је у 2022. години добио признање италијанске индустријске асоцијације Confindustrija Србија за висок ниво ЕСГ стандарда у пословању.


Изаберите језик »
Skip to content