Стратегија развоја урбаног подручја града Смедерева- Јавни форум

Град Смедерево позива све заинтересоване грађане, удружења, стручну и осталу јавност да узму учешће на Јавном форуму за дефинисање визије и пројектних идеја у оквиру процеса израде Стратегије урбаног подручја града Смедерева.

Јавни форум се одржава у четвртак, 1. јуна 2023. године у Великом холу Центра за културу Смедерево (Карађорђева 5-7) са почетком у 15.00 часова.

У раду на Јавном форуму учествоваће чланови Радне групе за израду Стратегије, представници Града Смедерева, чланови експертског тима ЕУ ПРО Плус, представници Делегације Европске уније у Србији, представници релевантних институција и организација, јавног, приватног и цивилног сектора, као и заинтересована јавност.

У оквиру Јавног форума биће представљени и резултати Ликовног конкурса са темом “Мој град у будућности“, који је за ученике 7. разреда током марта и априла 2023. године спровео ЕУ ПРО Плус тим у сарадњи са две основне школе у Смедереву – ОШ “Др Јован Цвијић“ и ОШ “Свети Сава“. Током Јавног форума сви учесници ће имати прилику да гласају за изложене радове, након чега ће учесницима бити додељене награде и захвалнице.

АГЕНДА

Датум одржавања: 1. јун 2023. године

Место одржавања: Велики хол центра за културу Смедерево (Карађорђева 5-7)

Јавни форум –  дефинисање визије и пројектних идеја Процес израде Стратегије развоја урбаног подручја града Смедерева
  
14.30-15.00Окупљање учесника и регистрација
15.00-15.30    Уводна обраћања и пленарна сесија   Обраћање градоначелника града Смедерева Јована БечаОбраћање Мартина Клаукеа, шефа сектора за управљање пројектима при Делегацији Европске уније у СрбијиПредстављање пројекта, ЕУ ПРО Плус тимПредстављање „World café“ методологије, ЕУ ПРО Плус тим
15.30-15.45Пауза
15.45-17.15    World café (рад у групама)   Идентитет урбаног подручјаЖивотна срединаЗелена економијаДруштвено благостањеУправљање развојемВизија развоја урбаног подручја  
17.15-17.30Долазак учесника дечијег ликовног конкурса на тему:  „Мој град у будућности”  
17.30-18.00Пауза
18.00-18.30  Церемонија доделе награда и захвалница учесницима   дечијег ликовног конкурса на тему: „Мој град  у будућности”, музичка пратња кларинисткиње Марије Ђурђевић, ученица Музичке школе „Коста Манојловић“ Смедерево
18.30-19.00Презентација заједничке визије урбаног подручја, резиме радионице и закључци

Да подсетимо, Град Смедерево је потписивањем Меморандума о разумевању са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге 9. јуна 2022. године приступио процесу израде Стратегије развоја урбаног подручја града Смедерева[1]. Стратегија развоја урбаног подручја је плански документ развоја у складу са правилима Европске уније чија израда се финансира из средстава Европске уније кроз ЕУ ПРО Плус програм за локални развој у 99 општина и градова у Републици Србији.

Одржавање Јавног форума је и повод да шеф сектора (Операција II) за управљање пројектима Делегације Европске уније у Републици Србији,  господин Мартин Клауке са сарадницима посети град Смедерево и са градоначелником Јованом Бечом обиђе објекат ПУ „Наша радост“ Смедерево-Весели цветови и Индустријски парк Смедерево. Наиме, објекат Весели цветови је енергетски унапређен кроз пројекат реализован у оквиру ЕУ ПРО програма, а потез Индустријског парка осветљен. 

Добродошли!


Изаберите језик »
Skip to content