ТРИ МЕЂУНАРОДНА ПУТНИЧКА КРУЗЕРА ОВОГ ПЕТКА У СМЕДЕРЕВУ

Након што је упловио први речни туристички брод ,,Вивалди“, пре само десетак дана у наш град, данас се дешава оно што је градоначелник Смедерева Јован Беч најавио. Наиме, данас су на међународни смедеревски путнички пристан уполива три крузера, са око четристо туриста. Туристи ће провести два дана у Смедереву и имаће прилике да обиђу Тврђаву, Трг у Смедереву, цркву Светог Георгија, а током слободног времена имаће прилике да посете и угоститељске објекте у нашем граду.

Данас нам пристају три туристича брода, што је значајна ствар за наш град. Укупан број туриста, којих има из Аустрије, Белгије, Португалије, Италије, Америке, Британије, Канаде и Швајцарске је око четристо. Као што сам много пута и нагласио Смедерево има велики туристички потенцијал, који је неопходно и на адекватан начин употребити, а све са циљем да промовишемо на прави начин наш град. Очекујемо да ћемо током 2024. године имати значајан број туристичких посета, односно пристајана туристичких крузера – нагласио је градоначелник Беч у својој изјави.

Као што је и предходно било наглашено, велику улогу у реализацији овог пројекта, где је градоначелник Смедерева Јован Беч дао велики допринос, има Влада Републике Србије која реализује пројекат ,,Заплови Србијом“, у оквиру којег ће се развијати каналски и друмски саобраћај.


Изаберите језик »
Skip to content