У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ НАСТАВНИЦИ И УЧЕНИЦИ ИЗ ЛИОНА

У Смедереву и ОШ „ Вук Караџић“ у Липама од 2. до 8. јуна борави група од десет ученика и три наставницe ОШ„ Ириси“ из француског града Лиона.

Разлог посете је заједничко учешће у међународном пројекту  Еразмус који  подразумева финансирање мобилности и сарадње у области образовања, обука младих и спорта, подржаних од стране Европске уније.

Тим поводом за госте из Француске  као и за представнике ОШ „ Вук Караџић“ из Липа, у Плавој сали Градске управе, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је организовала пријем.

„Обрадовани смо што су се ученици и наставници наше школе из Липа на овај начин повезали са   школом из Лиона кроз пројекат Еразмус. Ова посета је прилика да заједно раде и уче, да упознају наше  културно и историјско наслеђе, сазнају више о функционисању образовног система у Србији, али и да стекну нове пријатеље и колеге“, рекла је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић и пожелела гостима пријатан боравак у Србији, Смедереву и у школи „ Вук Караџић.“

Циљ пројекта под називом „ Жене које су досегле звезде“ којим су сада повезане ове две школе  је да ученици који у њему учествују сазнају нешто ново о изузетним женама које својим достигнућима могу бити узор новим генерацијама, као и да се промовише интеркултурална сарадња и учење.

Школа „ Ириси“ из Лиона и школа „ Вук Караџић“ кроз различите пројекте сарађује већ шест година и ова посета је само наставак успешне повезаности, истакла је Татјана Димитријевић, директорка школе у Липама.


Изаберите језик »
Skip to content