У САРАОРЦИМА ОТВОРЕНА ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДЊУ АЛУМИНИЈСКИХ ПРОФИЛА

Градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је у Сараорцима присуствовала свечаном отварању производног погона компаније Лајка Плус  ДОО Лозовик.

Реч је о производном погону за израду алуминијских ПВЦ профила, углавном намењених за извоз. Бизнис је покренула породица повратника из иностранства која је одлучила да се врати и настави живот  у свом завичају.

„Свечаним отварањем нове фабрике у Сараорцима, настављамо низ лепих догађаја од прошле недеље када смо у овом нашем смедеревском селу присуствовали свечаном чину пуштања у рад највеће соларне електране у Србији.

Локална самоуправа у Смедереву увек је расположена за долазак инвестиција, јер то значи отварање нових радних места и мањи број наших суграђана на евиденцији Националне службе за запошљавање. Једнако су нам важна и велика и средња и мала предузећа, јер нове фабрике и нова радна места су допринос привредном развоју Смедерева. Једнако нам је важно да их имамо и у граду и у сеоским сединама, јер то значи равномернији развој и прилику становништву да у месту становања има запослење“, истиче градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић.


Изаберите језик »
Skip to content