У СМЕДЕРЕВУ ДАНАС ОБЕЛЕЖЕН ДАН МУП-а И ДАН ПОЛИЦИЈЕ

У присуству бројних званица, припадници Полицијске управе у Смедереву данас су на пригодан начин обележили Дан Министарства унутрашњих послова  и Дан полиције, као и своју славу.

Прослави која је протекла у свечаном духу присуствовали су и многобројни грађани за које је у оквиру тактичко-техничког збора  на Тргу републике приређена презентација дела техничких средстава, возила и опреме са којима располаже наша полиција.

По први пут ове године у програму обележавања празника  било је уврштено и полагање свечане заклетве поводом ступања на дужност 27 новопримљених припадника у службу Полицијске управе у Смедереву.

Подсетивши да је посао припадника полиције веома частан и одговоран задатак који носи бројне изазове и ризике, начелница Полицијске управе Смедерево Весела Миловановић је истакла и важност успостављања  добре комуникације између  полиције и грађана у заштити закона, реда и мира у Подунавском округу.

Приликом обраћања на свечаности поводом обележавања празника Министарства унутрашњих послова, градоначелница Смедерева  Јасмина Војиновић је рекла:

„ Овај дан има посебан значај јер није само прилика да се присетимо вредности и улоге полиције у нашем друштву, већ и признамо храброст и преданост новим пприпадницима полиције који су одлучили да свој живот посвете очувању мира и безбедности нашег града Смедерева и Србије.

Ова заклетва коју сте  данас положили је светиња. То је обећање које дајете не само себи и најближима, већ и сваком грађанину Смедерева и Србије. Заклињете се на верност Србији, на поштовању закона, на заштиту сваког појединца без обзира на све разлике које нас могу делити. Нека вам заклетва осветљава пут храбрости и интегритета, јер ви нисте само чувари реда – ви сте бедем наде и поноса наше Србије“.


Изаберите језик »
Skip to content