У СМЕДЕРЕВУ УНИШТЕНО ВИШЕ ОД ОСАМ ТОНА ИЛЕГАЛНОГ ДУВАНА

Више од 5 тона илегалног резаног дувана, чак 3,5 тоне дувана у листу, 26.000 боксова цигарета, 12.000 боксова мотаних цигарета, 2 тоне дувана за наргиле и готово 1.200 паковања снус дувана, уништено је данас у Смедереву, а запленом наведених дуванских производа спречена је штета за буџет Републике Србије од 200 милиона динара.

Наведене количине робе без акцизних маркица уништене су на безбедан и еколошки прихватљив начин, а на лицу места били су: министар  унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић , представници Тржишне инспекције, заменик градоначелнице Смедерева Владимир Нешић и  представници три велике дуванске компаније.

„ Сви људи који избегавају плаћање пореза, нарочито људи који купују цигарете без акцизних маркица, умањују потенцијале  државе Србије. Наравно ми ћемо наставити да се боримо против сиве економије и да је сузбијамо, јер све озбиљне државе то раде.

Наш основни циљ је да 2027. године просечна плата у Србији буде 1.400 евра, да просечна пензија буде 650 евра  и то можемо само ако будемо деловали као озбиљна држава, што смо чинили и до сада, дакле нулта толеранција на сиву економију“, рекао је између осталог министар Момировић приликом данашње посете Смедереву и захвалио се Тржишној инспекцији, Градској управи Смедерева  као и смедеревској фирми Д.О.О. Компостинг за успешно реализовану акцију уништавања наведених дуванских производа.  

 


Изаберите језик »
Skip to content