ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ДВА УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА ПРОЈЕКТА

Организовањем завршне конференције у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, у Смедереву су данас представљене анализе спроведених активности у оквиру пројеката „ Корачајмо заједно“ и „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, које је Град Смедерево спровео у партнерству са Предшколском установом „ Наша радост“ и Министарством просвете у складу са потписаним Споразумом о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој.

На конференцији  су о постигнутим резултатима на пројектима гогорили представници министарства просвете, смедеревске предшколске установе  и координатори поменутих пројеката.

„ Локална самоуправа у Смедереву посебну пажњу посвећује најмађим генерацијама и њиховом квалитетном одрастању, јер темељ сваког друштва је образовање, а оно почиње од најраније доби, од боравка у вртићу.

Зато настојимо да унарпредимо доступност предшколских услуга за све, а посебно за децу из осетљивих друштвених група. Циљ нам је да допринесемо остваривању једнаких могућности за све, да обезбедимо подршку родитељству, али и да повећамо смештајне капацитете за боравак деце у предшколској установи. Места у новоотвореном вртићу у Радинцу су свакако допринос томе“, рекла је  Алаксандра Митић чланица Градског већа задужена за ресор  просвете и културе  која се  захвалила свим партнерима  и сарадницима на учешћу у успешно спроведеним пројектима.


Изаберите језик »
Skip to content